city dawn dusk night

Επίσκεψη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Σχολείου μας, συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις ενός ειδικά σχεδιασμένου για την ηλικία τους εκπαιδευτικού προγράμματος, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ζωγράφου, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις τοξοβολίας και ξιφασκίας στο Μαρούσι.

Σε μια υποδειγματική διοργάνωση, έμπειροι εκπαιδευτές, με ιδιαίτερα παιδαγωγική προσέγγιση, μύησαν τους μικρούς «αθλητές» στα Ολυμπιακά αθλήματα. Τα παιδιά, στη συνέχεια, αγωνίστκαν και ενθουσιάστηκαν πραγματικά με την πρώτη τους συμμετοχή στην ξιφασκία και σκοποβολή.

Στο τέλος του προγράμματος των αγωνισμάτων, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Ολυμπιακόυ Μουσείου Αθήνας, σε ένα συναρπαστικό βιωματικό ταξίδι στην ιστορία του Ολυμπισμού από την αρχαιότητα μέχρι την αναβίωση του 1896 και τη σύγχρονη εποχή. Τεκμήρια των διοργανώσεων, πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, διαδραστικά εκθέματα και προσωπικά αντικείμενα των αθλητών, στεγασμένα σε έναν μοναδικής αισθητικής χώρο, χάρισαν στους επισκέπτες, μαθητές και εκπαιδευτικούς μια ξεχωριστή μέρα ψυχαγωγίας.